Preekserie: Karakter

Aan de hand van het boek Nehemia willen we gaan kijken hoe we ook nú nog ons karakter en van daaruit ons handelen kunnen (laten) vormen. Stel je open voor Gods werk in jou en geniet samen met je broers en zussen van de reis die we gaan maken met als leidraad de gebeurtenissen die Nehemia meemaakte.

Waarom Nehemia?
Nehemia stond aan de vooravond van een enorme opgave die te maken had de situatie waarin zijn volk zich bevond. De stad Jeruzalem, symbool voor de identiteit van het volk Israël, lag in puin en alles moest herbouwd worden. Wij staan ook aan de vooravond van een enorme opgave. Niet omdat we een puinhoop moeten opruimen, maar wel omdat we iets moeten gaan opbouwen waarvan we nu nog niet goed in kunnen schatten wat ons dat allemaal aan tijd, energie en middelen gaat kosten. Over ongeveer anderhalf jaar gaan we een andere samenkomstruimte krijgen, zowel voor de zondagse samenkomst als voor doordeweekse momenten waarop we elkaar ontmoeten. Als leiders schatten wij in dat wij te maken gaan krijgen met een ‘groot werk’, zoals Nehemia zijn werk op een goed moment noemt.

Naast dat fysieke huis ligt er ook de uitdaging van de groei en de bouw van het geestelijke huis. Dit is eerlijk gezegd een nog veel belangrijker aspect. We noemen het niet als laatste omdat we het gering achten, nee, het zal met name op dit gebied zijn dat onze karakters gevormd gaan worden. De profetieën van de afgelopen jaren geven een duidelijk beeld.

 

Serie

Karakter

Data
najaar 2018

Plaats & Tijd
Life Voorthuizen | zondag, 10.00 uur

Terugluisteren

Voorthuizen

Apeldoorn