Oog voor rouw en verlies (2 thema avonden)

Praten over en omgaan met eigen rouw en verlies - of dat van een ander

Ik ben niet verdrietig hoor
Iets meenemen voor een zieke?
Nep troost
Omgaan met familie 
Over de doden niets dan goeds? 
Kind en rouw
Had ik maar.... 
Elk gevoel is toegestaan
Waarom komt hij/zij niet?

Gevoelens van verdriet: universeel maar óók heel persoonlijk

Of je nu jong bent of al oud(er): iedereen krijgt in zijn leven een keer te maken met verdriet om wat je zelf of anderen in jouw omgeving overkomt. Want rouw en verlies gaat over méér dan het verdriet bij een overlijden. Denk bijvoorbeeld aan: gebeurtenissen die je toekomst veranderen, leven met een ongeneeselijke/chronische ziekte (in gezin), echtscheiding, verlies van werk en/of inkomen, afwijzing en onbegrip, mentale of fysieke beperkingen, enzovoorts. 

Goedbedoeld (on)begrip?

Juist omdat we allemaal gevoelens en situaties van rouw of verlies kennen, vullen we het voor een ander soms te snel in. Dan zeggen of doen we dingen die volledig de plank misslaan, omdat we zo graag willen helpen en troosten. Maar rouw en verlies wordt door ieder mens anders beleefd en ieder doorloopt daarin zijn eigen traject en tempo. 

Tijd en aandacht die hélpt

Op de thema-avonden leert Nico van der Voet ons rouw en verdriet bij onszelf of een ander te (h) erkennen en zal hij praktische handvatten geven over hoe je naast iemand kan gaan staan: op het moment van verlies, maar ook in de jaren daarna. 

 

Wanneer.

Donderdag 7 en 14 oktober 
19:30 - 21.30 uur 

Gastspreker
inzichten, voorbeelden, tips & tools van gastspreker Nico van der Voet
(docent CHE en auteur)

Locatie
PAND:38 | Verbindingsweg 38a, Voorhuizen

Interesse?
Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelname gratis